Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Afry-höjdare får regeringsuppdrag inom hållbarhet

Publicerad: 11 februari 2020, 12:40

Malin Frenning ska agera rådgivare åt regeringen i frågor som rör klimatomställning.

Foto: Afry

Malin Frenning, infrastrukturchef på Afry, har handplockats för att ingå i regeringens samverkansprogram för näringslivets klimatomställning.


Ämnen i artikeln:

AfryIbrahim Baylan

Det var i somras som regeringen skapade fyra så kallad samverkansprogram för mandatperioden 2019-2022 med syfte att stärka samarbetet mellan näringsliv, akademi och regering.

Nu står det klart att Malin Frenning, chef för avdelningen för infrastruktur på Afry, ingår i den samverkansgrupp som ska jobba för näringslivets klimatomställning. Det är näringsminister Ibrahim Baylan som utsett Malin Frenning och i gruppen ingår flera andra experter från näringsliv, akademi och det civila samhället.

Uppdraget är att agera rådgivande.

– Det är hedrande att ha fått förtroendet att ingå i den här samverkansgruppen. Regeringens mål är att Sverige senast 2045 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser till atmosfären. Näringslivet utgör en avgörande del av lösningen och därför är jag mycket glad över att få vara med och bidra till detta mål, säger Malin Frenning, i ett pressmeddelande. 

Förordnandet gäller från februari i år till augusti 2022.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

AfryIbrahim Baylan

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.