Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

25 år efter Dennispaketets upplösning: Hoppet lever om en östlig förbindelse

Publicerad: 3 februari 2022, 13:42

Stockholms ringled med Österleden enligt Dennispaketet.

Foto: Vägverket

I februari är det 25 år sedan den stora trafiköverenskommelsen Dennispaketet löstes upp och lämnade ringleden runt Stockholm ofullbordad. Men hoppet lever ännu om en östlig förbindelse över Saltsjön och inom bara någon månad kan ett delbeslut i projektet komma från Trafikverket.
”Jag tror att alla inser att den behövs”, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun - där exploateringsplaner redan påverkas av framtida beslut.


Ämnen i artikeln:

NackaSverigeförhandlingen

Under 1980-talet brottades Stockholmspolitikerna med hur den ökande trafiken i staden skulle hanteras. Det var svårt att komma överens och en växande miljöopinion ställde sig kritisk till att bygga nya

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

NackaSverigeförhandlingen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.