Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Wallenstam köper och säljer vindkraft

Publicerad: 4 december 2012, 07:11

Wallenstam köper tre driftsatta vindkraftverk samt ett projekt med tillstånd för upp till sju verk av Eolus och säljer samtidigt vindkraftsprojekten Långmarken i Kristinehamns kommun och Amnehärad i Gullspångs kommun till Eolus.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Nettoinvestering uppgår till 87 miljoner kronor. Efter affären har Wallenstam 50 vindkraftverk och tre vattenkraftverk i drift med en sammanlagd installerad effekt på 96 megawatt. Wallenstams tre nya verk, i parken Järmunderöd, ligger nordost om Munkedal och projektet Tommared med tillstånd för sju verk ligger i Knäred, strax öster om Laholm.

– Vi har en omfattande produktionsvolym av bostäder framför oss. Samtidigt har vi som målsättning att vid utgången av 2013 vara självförsörjande på förnybar energi. För att ta höjd för kommande nyproduktioner behöver vi en installerad effekt som överstiger 100 megawatt, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam

Wallenstams 50 vindkraftverk är spridda över landet, från Bergs kommun i Jämtland i norr till Kristianstads kommun i Skåne i söder.

De projekt Wallenstam har sålt är Långmarken med tillstånd för åtta verk och Amnehärad ett projekt som Wallenstam har ägt en andel i men ännu inte lämnat in tillståndsansökan för.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wallenstam

Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.