Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Vinnare av Stora Samhällsbyggarpriset 2012

Publicerad: 26 Oktober 2012, 05:49

Messingen

Upplands Väsby kommun har, tillsammans med Hemsö, White arkitekter och Peab vunnit Stora samhällsbyggarpriset för byggnaden Messingen vid Väsby station.


Ämnen i artikeln:

White arkitekterHemsö FastigheterPeab

Motiveringen löd: ”för ett effektivt användande av samhällets resurser som resulterat i ett stort bidrag till en levande, lärande och hållbar stadsmiljö”.

Byggnaden Messingen är central i Upplands Väsbys satsning på en ny mötesplats i en attraktiv stad där skolor samsas med bibliotek, konst, musik och konferensmöjligheter. En nyckelfaktor är att byggnaden rymmer en mångfald av olika verksamheter som kompletterar varandra och skapar interaktion mellan gymnasieelever och vuxna som vistas i byggnaden. Servicefunktioner som bibliotek, restaurang och konferenslokaler samutnyttjas med verksamheten i två gymnasieskolor. Byggnadens gedigna material, solskyddande fasad och lokalernas mångsidiga användbarhet ger goda förutsättningar för byggnadens hållbarhet.

Byggnaden ägs till hundra procent av Hemsö. White arkitekter har ritat och Peab har varit byggherre. Byggnaden är en del i Upplands Väsbys satsning på ett attraktivare och mer funktionell stad.

Priset utdelades i konkurrens med Clarion Hotel Post i Göteborg, Kulturhuset Sprira i Jönköping. 2011 års pris vanns av City tunneln i Malmö.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Upplands Väsby kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.