Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Vill se mer pengar till klimatarbete

Publicerad: 8 september 2015, 13:30

Miljöpartister i Järfälla kommun kräver mer statliga pengar för att förebygga händelser som helgens regn i framtiden.


Ämnen i artikeln:

Järfälla

Helgens skyfall orsakade stora problem i flera städer, bland annat i Järfalla utanför Stockholm. Nu kräver kommunens kommunalråd Mikael Jämtsved (MP) mer statliga pengar för att förebygga liknande händelser i framtiden. Det uppger SVT Nyheter Stockholm. 

Jämtsved och hans partikollega Tomas Eriksson anser att det behövs större investeringar i kommunerna för att klara ett framtida, mer extremt, klimat.

– Myndigheten för miljö och samhällsskydd förfogar idag över 25 miljoner kronor för att medfinansiera investeringar i kommuner för att minska riskerna för bland annat översvämningar. Mängden ansökningar visar att detta inte räcker på långa vägar. Ett första steg vore att öka den summan till 200 miljoner kronor, säger Tomas Eriksson som också är ledamot i SKL, klimat och sårbarhetesberedning, säger Tomas Eriksson till SVT.

Fastighetsnytt har tidigare skrivit om kommunernas undermåliga klimatanpassningsarbete. Trots att 96 procent av de svenska kommunerna tror att de kommer att påverkas av klimatförändringarna, uppger var femte kommun att de i dagsläget inte arbetat med klimatanpassning överhuvudtaget.

Redaktionen

Källa: SVT Nyheter Stockholm

Ämnen i artikeln:

Järfälla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.