onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Utsläppshandel för byggnader och bostäder goda nyheter för svensk fastighetsmarknad

Publicerad: 20 december 2022, 15:13

EU-parlamentarikern Emma Wiesner (C) är nöjd med resultatet av helgens förhandlingar som kraftigt utvidgar handeln med utsläppsrätter. När kostnaden för utsläppsrätterna nu blir den samma över hela EU, kommer det att påverka hur Sverige beskattar koldioxid, menar miljökonsulten Magnus Nilsson.

Foto: Getty Images, Centern och Nilsson Production

I helgen blev det klart att så gott som alla koldioxidutsläpp inom EU ska omfattas av utsläppshandeln. Nya sektorer i systemet är bostäder och transporter. För svensk transportsektor och fastighetsmarknad är det här goda nyheter.
– Det är på tiden att såväl byggnader som vägtransporter inkluderas i utsläppshandelssystemet, säger Emma Wiesner (C), EU-parlamentariker, som drivit detta i flera år.

Ämnen i artikeln:

CenterpartietEU

BA


Beslutet om att utöka utsläppsrättshandeln inom EU, ETS, kommer inte att öka kostnaderna på kort sikt, till och med möjligen sänka dem. Dessutom kommer EU nu att fondera stora summor

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev