Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Umeå Energi bidrar till SIDA-projekt

Publicerad: 6 September 2014, 06:00

I september får Umeå Energi besök av fem representanter från Associations of Women’s Clubs (AWC) i Zimbabwe, en del av det SIDA-projekt företaget varit delaktiga i sedan 2012.


I september får Umeå Energi besök av fem representanter från Associations of Women’s Clubs (AWC) i Zimbabwe, en del av det SIDA-projekt bolaget varit delaktiga i sedan 2012.

Syftet med det treåriga SIDA-projektet är att genom jämställdhets- och utbildningsfrågor stärka kvinnors ställning i det lokala samhället och i hemmen. Umeå Energi bidrar med kompetens inom hållbar utveckling, som jämställdhets- och arbetsrättsfrågor.

– Hållbarhet är en global fråga. Genom att bidra med vår kompetens inom energiproduktion och miljö gör vi skillnad. Att stärka kvinnors ställning i samhället är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom, säger Umeå Energis miljöchef Henrik Bristav i ett pressmeddelande.

Medarbetare från Umeå Energi har tidigare varit på plats i Zimbabwe och lett utbildningar. Den 11 september är det alltså dags för representanter från AWC att besöka Umeå för att ta del av hur bolaget arbetar med hållbarhetsfrågor på hemmaplan.

Susanna Thulé

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.