onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Ukrainakrisen kan ge snabbspår för solceller - EU föreslår tvingande regler

Publicerad: 2 juni 2022, 07:46

EU-kommissionens vill lagstiftningspaket Re Power EU snabbt skapa en nytt momentum för solenergi och bygga en europeisk värdekedja. Här ett köpcentrum i Bryssel med många solpaneler på taket redan i dag. Foto: MyImages_Micha

EU-kommissionens lagstiftningspaket Re Power EU, som bland annat vill tvinga fastighetsägare som bygger nytt att förbereda för solceller, kan vara på plats redan om ett halvår, då det finns snabbspår för extra angelägen lagstiftning.
– Hela argumentationen i förslaget handlar om att ersätta rysk gas. Det är ett akut behov redan nästa vinter, så har finns goda skäl att skynda på, säger EU-parlamentarikern Jakop Dalunde (MP).

Ämnen i artikeln:

EUsolenergi

BA


Som en del av initiativet RE Power EU vill EU-kommissionen se en massiv och snabb utbyggnad av solenergi, bland annat med obligatoriska krav på installationer av solpaneler på tak.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev