Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Tyst och hållbar hållplats

Publicerad: 21 maj 2015, 12:09

Hållplatsen som invigdes ligger på Svens Hultins plats på Chalmersområdet.

Under torsdagen invigde Göteborg Energi, Akademiska Hus och IMCG/Tysta Offentliga Rum en av de två hållplatser för elbusslinje 55 där bussarna laddas med förnybar el.


Ämnen i artikeln:

GöteborgChalmersAkademiska Hus

Hållplatsen som invigdes ligger på Svens Hultins plats på Chalmersområdet. Linje 55 (ElectriCity) kommer att trafikera sträckan Chalmers-Lindholmen med trafikstart den 15 juni.

Hållplatskonceptet är ett samarbete mellan projekten ElectriCity och Tysta Offentliga Rum. Busshållplatsen är den första av tre demonstratorer som tas fram inom innovationsprojektet Tysta Offentliga Rum. Den utgör en testarena för ljuddämpande teknik som kommer att utvecklas vidare för olika användningsområden i en stadsmiljö. Till det yttre ser den ut som vilken hållplats som helst. Väl inne i kuren möts resenären av en annan upplevelse.

– Goda kommunikationer till och från våra campus är en förutsättning för att säkerställa en långsiktig hållbarhet. Samverkan med Tysta Offentliga Rum inom ramen för ElectriCity har gett ytterligare en dimension av en framtidsinriktad kollektivtrafik som gör Chalmers Campus Johanneberg ännu attraktivare, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Göteborg Energi

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.