Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Tyréns utvecklar hållbart Göteborg

Publicerad: 19 Oktober 2017, 08:22

De allra flesta av de nybyggda bostäderna finns i Göteborgsregionen, enligt bostadsmarknadsanalysen från länsstyrelsen i Västra Götaland.

Göteborg planerar för omfattande förtätning i centrala stadsdelar, främst Älvstaden-området, med syfte att stärka Göteborg som regionens kärna. Tyréns kommer att bidra med kompetens.


Ämnen i artikeln:

Tyréns

Tyréns ska ta fram framtidsscenarion för hur centrala Göteborg ska utvecklas närmaste åren. Det kommer att ske omfattande förtätning i centrala stadsdelar med exploatering för bostäder, grönområden, kontor och handel.

– Vi är oerhört stolta över det förtroende vi fått av Göteborgs Stad. Det är häftigt att får vara med och forma hur stadens centrala delar kan utvecklas de närmaste 30–40 åren. Förtätning hänger mycket ihop med infrastrukturen. Redan idag driver Tyréns ett uppdrag med att ta fram en trafiknätsplan i Göteborg, vilket vi kommer dra fördel av i vårt arbete, säger Hanna Areslätt som är uppdragsansvarig på Tyréns, i ett pressmeddelande.

För uppdraget krävs kompetens inom planering, arkitektur och trafikplanering och Tyréns kommer utöver detta även bidra med kompetens inom ekonomi, kulturmiljö och social hållbarhet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Tyréns

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.