Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Tredjedel tror på ökat tågresande

Publicerad: 8 oktober 2013, 06:05

Mer än en tredjedel av de boende i Stockholms län och Västra Götalands län tror att deras tågresande kommer att öka under de kommande två åren. Det framgår av en studie som konsultbolaget WSP har gjort och publicerat.


Ämnen i artikeln:

WSP

Enligt studien ”Fem sanningar om framtidens tågresande Stockholm-Göteborg” uppger flesta av de tillfrågade smidighet, korta restider och möjlighet till vila och återhämtning som de främsta anledningarna till varför de skulle hellre välja tåg än exempelvis buss, bil eller flyg.

”De mest utmärkande faktorerna för att få tågresandet att öka är väl fungerande och gratis internet samt fasta biljettpriser,” säger Lotta Schmidt, trafikanalytiker på WSP i en kommentar.

De som kan tänka sig att använda tåg på tjänsteresor uppger att de skulle resa mer om möjligheten fanns att boka liggfåtöljer i vilovagn första klass. För att öka nöjdhet nämner de tillfrågade även faktorer som möjlighet att stiga ombord så fort tåget är framkört, digitala skyltar  eller tv-skärmar med trafikinformation och möjligheten att boka barnkupé.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

WSP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News