Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Birger Jonsson beställaren från Vasakronan är med uppe på taket och och diskuterar dagens arbete med projektledare Oskar Mejer och Lukas Anderson, montör.

Foto: Mattias de Frumerie

Topprankade fastighetsjätten siktar på fördubblad solel: ”Riktigt bra affär”

Solcellsligan del 3. Sveriges 22 största fastighetsbolag satsar på solenergi som aldrig förr och har nu tillsammans en installerad effekt på drygt 60 megawatt. I relation till uthyrd yta är Vasakronan först i ledet. Bolaget satte upp sin första solpanel 2008 och räknar i år med att 11 procent av den el som behövs för fastighetsdrift kommer från solpaneler på tak, väggar och tomtmark. Målet är att fördubbla den andelen.

Publicerad: 20 september 2022, 06:21

Björn Anderberg

Reporter

bjorn.anderberg@bbm.bonnier.se

Längst ner på Valhallavägen i Stockholm ligger kontorskomplexet Tre vapen, med 38 473 kvadratmeter kontorsyta som en är del av Vasakronans bestånd. Fastigheten, byggd 1959 och ombyggd 2005, har stora

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterUppsalaSolceller

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.