Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sweco ska hjälpa Trafikverket med cirkulär masshantering - kan minska utsläppen från vägbyggen

Publicerad: 25 maj 2022, 07:57

Foto: Sweco

Sweco ska utreda cirkulära flöden för masshantering i infrastrukturprojekt i Stockholm, Södermanland och Östergötland. På det sättet uppges växthusgasutsläppen kunna minska avsevärt.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketSweco

Det är Trafikverket som gett Sweco i uppdrag att utforska arbetssätt och metoder för cirkulär masshantering vid transportinfrastrukturprojekt i regionerna Stockholm, Södermanland och Östergötland. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt Sweco kan en samordning av masshantering vid projekt i en och samma region minska växthusgasutsläppen som projekten genererar med 30 procent.

Läs mer: Nya verktyg ska göra fastighetsbranschen mer cirkulär: ”Inte haft metoderna” 

– Cirkulär masshantering skulle få stor positiv påverkan på både minskat klimatavtryck och ekonomi. Jag är stolt över att Swecos experter inom cirkuläritet, masshantering, miljö och transportinfrastruktur bidrar i detta viktiga projekt, säger Anna Yman, divisionschef för Transport på Sweco, i pressmeddelandet.

Projektet beräknas pågå i två år.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

TrafikverketSweco

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.