Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sweco gör förstudie om flytande solpaneler i Uganda

Publicerad: 19 september 2022, 08:51

Foto: Pressbild

Sweco har fått i uppdrag att göra en förstudie om flytande paneler för solkraft på kraftverksreservoarer, samt konstruktionshandlingar för en pilotanläggning i Uganda.


Ämnen i artikeln:

Sweco

De flytande solkraftverken ska bidra till att diversifiera Ugandas energimix som i dag till största delen består av vattenkraft, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Sweco ska nu göra en förstudie på fyra kraftverksreservoarer i Uganda, för att bedöma vilken som lämpar sig bäst för bygget av en solkraftanläggning.

– Det här är ett nytt teknikområde som är högintressant för kraftbolag, privata investerare och finansiärer. Energisektorn genomför allt fler innovativa projekt och Sweco har stora ambitioner att medverka i internationella satsningar för att bidra till den gröna omställningen, kommenterar Conny Udd, divisionschef på Energy & Industry, Sweco. 

I det här uppdraget samarbetar Sweco med två franska och ett tyskt konsultföretag samt underkonsulter från Uganda. Projektet startar omgående och planeras pågå i 21 månader, och det sammanlagda ordervärdet är åtta miljoner kronor. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sweco

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.