tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Studentbostäder tecknar avtal om grön el

Publicerad: 22 november 2021, 15:20

Foto: Getty Images

Studentbostäder i Norden tecknar ramavtal med Dalakraft om 100 procent grön el för hela fastighetsbeståndet i Sverige och därigenom förbrukningen för över 4000 studenter, samt för egen förbrukning.

Ämnen i artikeln:

Studentbostäder i Sverige

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Bolagets målsättning har länge varit att öka andelen el från förnybara energikällor i alla projekt och detta ses därmed som ett steg i rätt riktning för att nå målsättningen om att ha noll koldioxidutsläpp. 

– För oss är det viktigt med miljömärkt el. Dalakraft kan leverera grön el på bred front, från utveckling, förvaltning och byggande av studentbostäder, för en så minimal miljöpåverkan som möjligt, kommenterar bolagets innovations- och hållbarhetschef Magnus Jägre.

Läs även: AMF testar ny metod på elmarknaden: ”Öppnar för helt nya möjligheter inom fastigheter”

Dalakraft bildades av lokala elnätsföretag i Dalarna och säljer 100 procent grön el till privatpersoner och företag i hela Sverige, bland annat genom att köpa förnybar el från lokala elproducenter, samt vindkraft.

– För oss är det självklart att enbart leverera grön el. Vi märker också att efterfrågan på just det ökar från företag och organisationer runt om i Sverige, säger Hillevi Blomkvist, företagssäljare på Dalakraft.

Nu inleder parterna därmed ett långsiktigt samarbete om grön el. Studentbostäder i Nordens egen och studenternas förbrukning motsvarar över 250 ton koldioxidutsläpp årligen i Norden, men i och med detta avtal har bolaget enligt sina egna beräkningar möjlighet att minska detta till noll. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev