Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Stockholms största solcellsanläggning invigd

Publicerad: 6 september 2013, 09:12

Stockholms största solcellsanläggning har invigts i Frihamnen. Anläggningen levererar cirka 180 000 kWh per år vilket innebär en fördubbling av Stockholms stads produktion av solel.


Ämnen i artikeln:

Stockholms HamnarStockholms stad

Stockholms största solcellsanläggning har invigts i Frihamnen. Anläggningen levererar cirka 180 000 kWh per år vilket innebär en fördubbling av Stockholms stads produktion av solel.

– Priset på solceller har sjunkit så mycket att vi för första gången kan räkna med att kunna producera elektricitet till en kostnad som är konkurrensmässig. Vi kommer att betala ett lägre pris för solelen än vi idag betalar för ”vanlig” el, säger Helena Bonnier (M), ordförande i Stockholms Hamnar.

Fakta
Solcellsanläggningen består av 919 solpanelerna som täcker en yta av 1500 kvadratmeter och är monterade på taket till Magasin 6 i Frihamnen, en byggnad på 40 000 kvadratmeter med arkiv, lager och kontor. 15 procent av byggnadens totala, årliga elbehov kommer nu att täckas av solenergi.

Anläggning kommer leverera cirka 180 000 kWh per år, vilket motsvarar årsenergibehovet för tio nybyggda villor.

Solelen kommer att kosta 75 öre per kilowattimme under sin beräknade livslängd på 20-30 år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.