Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Stockholm i topp i ny attraktivitetsundersökning

Publicerad: 23 maj 2014, 10:44

Stockholm är bland de huvudstäder i världen som har mest attraktionskraft och tillväxtpotential. Det framgår av PwC:s nya rapport Cities of Opportunity som analyserar 30 utvalda städer utifrån tio olika kriterier som definierar attraktionskraft och tillväxtpotential. Stockholm hamnar på sjunde plats i den sammantagna rankingen och är en av tre europeiska städer i topp 10.


Ämnen i artikeln:

PWC

Stockholm är bland de huvudstäder i världen som har mest attraktionskraft och tillväxtpotential. Det framgår av PwC:s nya rapport Cities of Opportunity som analyserar 30 utvalda städer utifrån tio olika kriterier som definierar attraktionskraft och tillväxtpotential. Stockholm hamnar på sjunde plats i den sammantagna rankingen och är en av tre europeiska städer i topp 10. De andra två är London och Paris.

I tre av de tio kategorier som undersöks ligger Stockholm bland världens tre bästa städer. Dessa kategorier är Hållbarhet där Stockholm delar förstaplats med Sydney i Australien; hälsa, trygghet och säkerhet där Stockholm även där kniper förstaplatsen (före Sydney och kanadensiska Toronto som delar andraplats) och teknisk mognad där Stockholm kommer två efter London och Seoul i Sydkorea som delar förstaplatsen.

Sverrir Thór

PwC Cities of Opportunity 2014

Ämnen i artikeln:

PWC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.