måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Skolan en positiv kraft i områdets utveckling

Publicerad: 8 augusti 2022, 13:50

Imad Bensaid, vikarierande regionchef på Läxhjälpen och Adisa Handzic, bostadssocial chef på Victoriahem. Foto: Läxhjälpen, Victoriahem

Victoriahem fortsätter att stötta stiftelsen Läxhjälpen i Malmö och har sedan 2013 hjälp 140 elever att uppnå gymnasiebehörighet. Nu får ytterligare fyra skolor hjälp.

Ämnen i artikeln:

SvepetVictoriahemSocial hållbarhetMalmö

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det finns stora skillnader i vårt samhälle och ojämna villkor. Här har vi som fastighetsbolag ett ansvar och en stark vilja att jämna ut dessa, kommenterar Adisa Handzic, bostadssocial projektledare för Victoriahem.

Hon säger att särskilt skolan är en positiv kraft i områdets utveckling.

– Skolan har en positiv och framåtsträvande roll i våra bostadsområden och därför tror vi på att stärka den som en del av vårt bosociala arbete. Genom att stärka skolan förbättras hela stadsdelen.

Läs även: Så ska nya Victoriahem rusta upp miljonprogrammet

Sedan 2013 stöttar Victoriahem därför stiftelsen Läxhjälpen i Malmö som hittills har hjälpt minst 140 elever att uppnå gymnasiebehörighet. Även rekrytering av läxhjälpare sker i bostadsområdena där boende har möjlighet att söka extrajobb.

– Vi kan tillsammans se till att fler elever i Malmö går vidare till gymnasiet med självförtroende inför framtiden. Det är glädjande att Victoriahem ser värdet i att satsa på skolan och att göra det långsiktigt, kommenterar Imad Bensaid, vikarierande regionchef Sydväst, Läxhjälpen.

Under läsåret 2022/2023 stöttas elever på Hermodsdalsskolan, Johannesskolan, Värner Rydenskolan och Rådmansvångens skola i Malmö.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev