Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Skanska investerar i vindkraftpark

Publicerad: 20 Augusti 2012, 10:14

Skanska Infrastructure Development och Jämtkraft investerar tillsammans i en vindkraftsanläggning med en totalkostnad om cirka 1,2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanskas och Jämtkrafts ägarandel uppgår till 50 procent vardera. Byggkontraktet för Skanska är värt cirka 200 miljoner kronor.

Den nya vindkraftparken, Mullbergs Vindpark, ligger vid Rätan i Bergs Kommun, Jämtland och har utvecklats av Eolus Vind AB. Tillståndet medger 31 vindkraftverk på en sammanlagd effekt av 80 MW och en totalhöjd på 180 meter och en årsproduktion om mer än 200 GWh, vilket kommer att kunna försörja cirka 45 000 hushåll med el.

Skanska går in i projektet som investerare och byggentreprenör tillsammans med kraftbolaget Jämtkraft, som bidrar med kunskaper inom elnät, produktion och elhandel. Upphandling av turbinleverantör har påbörjats.

Jemtska, ett bolag samägt av Skanska och Jämtkraft, är byggentreprenör och svarar för byggnation av vindkraftparken och anslutning till elnätet. Arbetet har påbörjats och elproduktion beräknas starta under 2013.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.