måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Sigtuna årets nyföretagarkommun

Publicerad: 10 oktober 2012, 10:57

Sigtuna kommun har utsetts till årets nyföretagarkommun 2012 av Stiftelsen NyföretagarCentrum Sverige och Visma SPCS.

Ämnen i artikeln:

Sigtuna

Juryns motivering
“Sigtuna kommun har under lång tid verkat för start av nya företag och byggt upp rutiner som förenklar för nyetableringar, uppmuntrat småföretag att delta i upphandlingar och samverkat med ledande aktörer inom nyföretagande. Helt enkelt skapat ett gynnsamt företagsklimat. En väl genomtänkt strategi som ger förutsättningar för ökat nyföretagande.”

Sigtuna kommun har under en längre tid arbetat aktivt med flertalet projekt för att öka och underlätta företagande i kommunen. Inom ramen för utbildningen Förenkla – helt enkelt utbildas kommunens medarbetare i bemötande, service, tillgänglighet och regelförenkling. Målet är bättre och effektivare kontakter mellan kommunen och företagare. Samtliga myndighetschefer och ansvariga tjänstemän deltar i utbildningen.

– Vi har haft en bra utväxling på våra satsningar. Vi har många goda förebilder bland entreprenörerna i kommunen och det finns mängder av idéer som vi vill arbeta vidare med. Allt vårt arbete ska genomsyras av vår värdegrund som beskriver hur vi ser på dem som är berörda av vår verksamhet och hur vi ständigt har kvalitet och effektivitet i fokus, säger Bosse Andersson (C), kommunalråd Sigtuna kommun, i en kommentar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sigtuna Kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev