Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sektorn når inte uppsatta miljömål – bara ett av fyra i hamn

Publicerad: 24 september 2021, 11:54

Agenda 2030 målen är i dag integrerade med det svenska generationsmålet och miljökvalitetsmålen, till exempel det om god bebyggd miljö. Regeringen har analyserat läget och ser att byggsektorn måste öka sina ansträngningar om målen ska nås.

Bygg- och fastighetssektorn har fortfarande stora utmaningar framför sig för att nå uppsatta miljömål. Endast ett av fyra miljö- och klimatmål för byggsektorn med målår 2020 har uppnåtts.


Ämnen i artikeln:

Klimatarbetet i fokusRegeringen

Det framgår av regeringens budgetproposition, som konstaterar att beslutade eller planerade styrmedel inte är tillräckliga för att nå miljökvalitetsmålet God bebyggd miljö och flera av dess underliggande etappmål.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.