Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sehlhall inleder samarbete med Mestro

Publicerad: 29 november 2021, 16:00

Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall

Foto: Sehlhall

Sehlhall Fastigheter tar nästa steg i sitt hållbarhetsarbete och ingår i ett samarbete med Mestro, som erbjuder automatiserade energiuppföljningssystem.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Sehlhall har som målsättning att bygga klimatneutral social infrastruktur i hela landet och det nya samarbetet med Mestro är en del i detta. Mestros energiuppföljningssystem ger bolag möjligheten att följa fastigheternas direkta miljöpåverkan mätt i CO2-utsläpp, vilket innebär att bolagen kan ta kontroll över energiförbrukningen i sina fastigheter. 

Läs även: Fastighetsägare, arkitekter och byggare - så ser storbolagens klimatmål ut

– Samarbetet med Mestro blir en viktig delkomponent i vårt hållbarhetsprogram som ska säkerställa att vi är klimatneutrala i vår verksamhet till och med 2030. Vi ser stora vinster i att automatisera energidata i våra fastigheter. Förbrukningen är även kopplad till direkta kostnader vilket gör det enkelt att se vilka besparingar i energiförbrukningen som kan genomföras, säger Mikaela Malmgren, förvaltningsansvarig på Sehlhall, i bolagets pressmeddelande. 

Mestros system kommer vara i full drift i Sehlhalls befintliga bestånd senast vid årsskiftet och kommer även implementeras i framtida fastighetsförvärv.  

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.