Lördag28.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Hållbarhet

SBAB emitterar grön obligation

Publicerad: 17 Juni 2016, 10:52

SBAB emitterade den 16 juni en grön obligation om 2 miljarder kronor med en löptid på fem år.


Ämnen i artikeln:

SBAB

– Genom att emittera en grön obligation fortsätter vi arbetet mot ett hållbart kretslopp av pengar – att låna upp grönt och att låna ut grönt. Det handlar också om att på sikt bidra till att nationella och internationella klimatmål uppnås, säger Klas Danielsson, vd för SBAB.

Exempel på investerare bakom transaktionen är AMF Fonder, Andra AP-fonden, Captor för AI Pension’s räkning, Danske Invest och Länsförsäkringar Fonder, If Skadeförsäkring AB, KfW, Linköpings Kommun, MIROVA, Naventi Fonder, SPP Storebrand, Tredje AP-fonden och Öhman Fonder.

De medel som SBAB erhåller kommer uteslutande att användas till finansiering eller refinansiering av sådana bostadsfastigheter som uppfyller ett antal kriterier för energieffektivitet alternativt innehar vissa miljöcertifieringar. Ett ramverk, baserat på ICMA:s “Green Bond Principles”, har upprättats där förutsättningarna för utgivande av SBAB:s gröna obligationer samt SBAB:s vidareutlåning beskrivs.

SEB agerade rådgivare kring ramverket och var arrangör av transaktionen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.