Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Satsningarna som ersätter EU-stöd till energieffektivare fastigheter

Publicerad: 28 februari 2022, 12:18

I Sveriges ansökan till återställningsplanen efter pandemin byts nu stöd till fastigheters energieffektivitet ut. I stället föreslås stöd till ökad bredbandsutbyggnad och mer pengar till Klimatklivet.

Foto: Mattias de Frumerie, Fredrik Sandberg TT och Hasse Holmberg

När regeringen skickar ett nytt förslag på återställningsplan efter pandemin till EU ersätts stora satsningar på fastigheters energieffektivitet med ökad bredbandsutbyggnad och mer pengar till Klimatklivet. Förändringarna ger uppdrag, intäkter och jobb i bygg- och anläggningssektorn. För fastighetssektorn kvarstår förlorade miljarder för energieffektivisering.


Ämnen i artikeln:

EUKlimatanpassningRegeringen

Som ett av de sista EU-länderna skickade regeringen i slutet på förra veckan in Sveriges uppdaterade återhämtningsplan till EU-kommissionen. Det handlar om EU:s så kallade återhämtningsfacilitet, det vill säga EU:s

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.