Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Samverkan via app när hållbar Östersundsstadsdel planeras

Publicerad: 18 oktober 2012, 05:23

När Östersunds kommun börjar planera för den nya hållbara stadsdelen Storsjö Strand använder man bland annat en så kallad app för att stimulera samverkan och engagemang för projektet.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra Sverige

Projektet Storsjö Strand inleddes för cirka nio månader sedan med workshops för byggherrar och Östersunds ledande politiker och tjänstemän. Syftet med mötena var att skapa ett gemensamt synsätt för hållbart byggande. Nu ska även medborgarna få möjlighet att framföra sina åsikter.

– Vi vill ha demokratiskt valda strategier för hållbarhetsarbetet i Storsjö Strand. Därför bjuder vi in till dialog redan innan vi tar fram planritningar. Appen blir här ett nyskapande komplement för medborgardialog och gör det möjligt för vem som helst att framföra sina åsikter, säger Anne-Katrin Ångnell som är mark- och exploateringschef i Östersunds kommun.

Appen har utvecklats av WSP. App är en förkortning av applikation och i det här fallet handlar det om ett program som kan användas i mobiltelefoner.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande WSP

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.