Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Så kommer EU:s nya system för utsläppsrätter påverka bostadssektorn

Publicerad: 30 september 2021, 15:14

Med den europiska elmixen inräknad värms bostäder i EU till över 70 procent med fossila bränslen. Ett pris på koldioxid ska skynda på en omvandling till mer hållbara alternativ.

Olja, el eller bergvärme? Om EU:s utsläppsrättshandel införlivar uppvärmning av bostäder och kommersiella lokaler förändras förutsättningarna för mer hållbara val. Nu inleds ett par år av politiska förhandlingar om detta, och svenska EU-parlamentariker har ledande roller.


Ämnen i artikeln:

EUKlimatarbetet i fokus

När EU-kommissionen nu ska hitta vägar att uppfylla målet om sänka utsläppen med 55 procent till år 2030 jämfört med 1990 års nivåer, så letar den efter de lågt hängande

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

EUKlimatarbetet i fokus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.