Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Platzers och K2A:s aktier grönmarkeras av Nasdaq

Publicerad: 15 juni 2021, 08:42

Platzer och K2A meddelar att bolagen får märkningen Nasdaq Green Equity Designation för sina aktier.


Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterNasdaqK2A Fastigheter

För att kvalificera sig ska över 50 procent av omsättningen samt en övervägande del av investeringarna ske i gröna aktiviteter.

– Som en del av Nasdaqs engagemang inom ESG, och baserat på den ökade efterfrågan på hållbara investeringar, lanserar vi Nasdaq Green Designations för att stödja aktieemittenter med deras gröna affärsmodeller och strategier, säger Adam Kostyál, chef för European Listings, Nasdaq, i en presskommentar.

Läs även: Gröna pengar - så funkar det

Platzer skriver i ett pressmeddelande att en granskning genomförd av CICERO Shades of Green visar att 88 procent av hyresintäkterna, 88 procent av driftkostnaderna och 96 procent av investeringarna är gröna.

K2A å sin sida skriver att senast i slutet av 2021 kommer bolagets samtliga byggnader som är äldre än tre år vara både miljöcertifierade och klimatriskinventerade. 

– Därmed har en milstolpe nåtts i bolagets arbete med att framtidssäkra fastighetsportföljen och samtidigt säkerställa att arbetet med att vara Sveriges mest miljövänliga fastighetsföretag fortskrider, avslutar Adam Kostyál.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.