Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Pilotprojekt för hållbar stadsutveckling

Publicerad: 17 november 2015, 07:07

De första tio pilotprojekten i Sweden Green Building Councils Citylab Action presenterades på tisdagsmorgonen. Projekten kommer att arbeta enligt en ny guide för hållbar stadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Sweden Green Building Council

Projekten är utspridda över landet och finns i mindre, mellan och stora städer och består av både befintliga och nya stadsdelar.

– Sverige sätter med Citylab en helt ny standard för utveckling av hållbara stadsdelar, säger Bengt Wånggren, vd på Sweden Green Building Council. Fokus på dialog och samarbete i en mer integrerad process i kombination med tuffa mål kommer att öka Sveriges städers försprång internationellt.

Med i pilotfasen är:

- Rosendal i Uppsala
- Masthuggskajen i Göteborg
- Albano i Stockholm
- Norrtälje hamn i Norrtälje
- DrottningH i Helsingborg, Täby park i Täby
- Solna Business Park i Solna
- Stadsläkning Lagersberg/Fröslunda i Eskilstuna
- Skeppsbron i Jönköping
- Barkarbystaden Tre i Järfälla

”Citylab är ett forum för kunskapsdelning inom hållbar stadsutveckling, organiserat av Sweden Green Building Council. Syftet är att stödja stadsutvecklingsprojekt som står inför framtidens hållbarhetsutmaningar. Citylab Action innefattar ett program och guide som skapar förutsättningar för att hållbarhet beaktas i stadsutvecklingsprojekts olika skeden.

Pilotprojekten kommer att medverka på tolv heldagsmöten under ett års tid och kommunicera med varandra i ett digitalt forum. Projekten kommer även att upprätta hållbarhetsprogram, handlings- och uppföljningsplaner och dela innehållet med varandra” skriver Sweden Green Building Council.

Redaktionen

Källa: Sweden Green Building Council

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.