Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Staffan Moberg, klimatanpassningsexpert på Svensk Försäkring, Mette Lindhahl Olsson, enhetschef för naturolyckor och beslutstödssystem på MSB och Fredrik Isaksson, chefsekonom på Byggföretagen.

Pengarna för klimatanpassning räcker inte

Att klimatanpassa en medelstor stad kan kosta flera miljarder kronor och Göteborg räknar med investeringar på minst 30 miljarder kronor för att stå emot framtida stormar med höjda vattennivåer. Men om inget görs står över 100 miljarder kronor på spel fram till år 2100 i direkta skadekostnader. Mot det bjuder regeringen på drygt tre och en halv miljarder kronor under tre år. 

Publicerad: 28 oktober 2021, 11:20

Björn Anderberg

Reporter

bjorn.anderberg@bbm.bonnier.se

Under natten mot onsdag den 18 augusti drabbades Gävleborg och Dalarna av kraftiga översvämningar. Totalt uppmättes regnmängder på 166 millimeter under 24 timmar. Sannolikheten att det ska hända igen har

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Klimatanpassning

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.