lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Pantamera flyttar in i Hötorgets tunnelbana

Publicerad: 5 oktober 2021, 13:46

Foto: Hufvudstaden

Hötorgets tunnelbaneplan i Stockholm kommer få en ny, effektiv pantmottagning, framtaget av Returpack/Pantamera.

Ämnen i artikeln:

HötorgetHufvudstaden

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den nya pantmottagningen ska fungera som ett komplement till citynära butiker och underlätta för de som har stora mängder pant. Ersättningen kan betalas ut på olika sätt, exempelvis till ett bankkonto, som kontanter eller skänkas till välgörenhet. 

– Vi på Pantamera arbetar ständigt för att göra det enklare och mer tillgängligt att panta. Det fina läget ger stora möjligheter att berätta för pantarna vilka miljöhjältar de är och vilket klimatsmart pantsystem vi har, säger Bengt Lagerman, vd för Returpack/Pantamera, i ett pressmeddelande. 

Foto: Hufvudstaden

Pantmottagningen kommer uppta en lokal om 240 kvadratmeter i Hufvudstadens ytor i Hötorgets tunnelbaneplan. 

Läs även: Nytt grönt ramverk för Hufvudstaden

– Vi är glada över att få Stockholm citys första pantmottagning till en av våra fastigheter. Pantamera får ett skyltfönster mot Stockholmarna och utöver servicen de erbjuder hoppas jag att deras närvaro påminner oss alla om att göra hållbara val i vardagen och att alltid återvinna förpackningar när det är möjligt, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden, i bolagets pressmeddelande. 

Returpack/Pantamera är ett privat bolag som ägs av branschorganisationerna Sveriges Bryggerier, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelshandlarna. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev