Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Nittioåtta hållbara projekt har fått stöd

Publicerad: 25 september 2012, 06:05

Nu är det sista beslutet fattat om Delegationen för hållbara städers ekonomiska stöd till stadsutvecklingsprojekt. Därmed har 98 projekt fått totalt 357 miljoner kronor i stöd under perioden 2009-2012.


Delegationen för hållbara städer tillsattes hösten 2008. En av delegationens huvuduppgifter har varit att besluta om ett ekonomiskt stöd till utveckling av hållbara städer. Stödet infördes för att stimulera hållbara stadsbyggnadsprojekt som bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser samtidigt som ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara stadsmiljöer skapas.

I årets ansökningsomgång kom det in 103 ansökningar om att ta del av de totalt 19 miljoner kronor som delegationen hanterar år 2012. Bland stödmottagarna och i de projekt som nu kommer att starta upp finns en bredd av aktörer, stora och små kommuner, företag, boende och allmänhet.

– Projekten bidrar till nya lösningar och kunskapsutveckling som stärker Sveriges roll som föregångsland för hållbar stadsutveckling. När vi nu summerar utfallet av det ekonomiska stödet är det roligt att konstatera att så många aktörer därigenom har kunnat engageras i arbetet för omställningen till ett hållbart samhälle – en omställning som är helt nödvändig och som brådskar alltmer. Projekten bidrar med viktig kunskap om helhetssyn, sektorsövergripande planering, integrerade system och inte minst vikten av samverkan och delaktighet. I ett sammanhang där människan är i centrum, säger delegationens ordförande Peter Örn, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Miljödepartementet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.