Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Molnbolag hjälper fastighetsjättar att sänka energianvändningen

Publicerad: 3 oktober 2022, 12:59

Foto: Getty Images

Hållbarhetsbolaget Mestro ökar i samarbete med kunderna SBB, Balder och Diös fokuset på energieffektivisering av fastigheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBalder FastigheterDiös FastigheterSBB Fastigheter

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Varje dag ser jag nya löpsedlar om energi- och klimatkrisen. Just därför ser vi det som vårt uppdrag att lyfta på locket och prata om elefanten i rummet: fastigheterna, kommenterar Kristin Berg, vd på Mestro.

För att lösa dagens komplicerade situation krävs en mängd åtgärder, men initialt lanserar Mestro ”Ett av vår tids största klimatproblem”-kampanjen i oktober för att öka fokus på fastigheters roll i den rådande energi- och klimatdebatten. 

Inte minst då fastigheter står för över 40 procent av energianvändningen i Sverige. Det vill säga mer än vad alla bilar, båtar, bussar, tåg och flygplan använder tillsammans, förklarar Berg.

– Vi ser att det finns stor potential att spara här. Med vår senaste kampanj belyser vi detta på ett insiktsfullt sätt som förhoppningsvis får både en och två fastighetsägare där ute att börja agera.

I samband med kampanjen lanseras även en kalkylator på bolagets hemsida som beräknar hur mycket tid och pengar ett fastighetsbolag kan spara genom att digitalisera sin energiuppföljning. Allt för att hjälpa kunder som Balder, Diös och SBB att arbeta med daglig optimering genom att samla in, analysera och visualisera sin energianvändning.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev