Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

MKB och Trianon i samarbete

Publicerad: 27 augusti 2019, 11:39

Marie Thelander Dellhag, vd MKB. Foto: Johan Persson.

MKB och Trianon vill satsa 42 miljoner kronor i en gemensam allmännyttig stiftelse

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeMKBTrianon FastigheterMalmö

MKB och Trianon vill satsa 42 miljoner kronor i en gemensam allmännyttig stiftelse

MKB Fastighets AB och Fastighets AB Trianon uppger i ett pressmeddelande att de tillsammans planerar att bilda en allmännyttig stiftelse som ska investera i och stödja insatser för ökad trygghet och social hållbarhet i Malmö.

Hälften av de 42 miljoner kronor som satsas i stiftelsen kommer från MKB och den andra hälften från Trianon och dess huvudägare. Verksamheten kommer att fokusera på barn och ungdomars uppväxtvillkor och framtidsmöjligheter, i första hand via stöd till civilsamhälle och idéburna organisationer.

– Stiftelsen är ett uttryck för vårt gemensamma engagemang i Malmö. Det finns flera bostadsområden, till exempel Rosengård och Lindängen, där vi båda gjort stora investeringar i fastigheter och där vi ser ett behov av långsiktiga satsningar riktade mot barn och unga. Det ligger i båda bolagens intresse att stärka våra kunders trygghet och framtidsmöjligheter, säger Marie Thelander Dellhag, vd MKB Fastighets AB.

– Vi tror på Malmö och vill vara med och bidra till staden där vi verkar. Var och en kan göra skillnad men om vi gör det tillsammans uppnår vi betydligt bättre resultat. Vår plan är att vi ska få med oss andra fastighetsägare som också vill jobba för ett bättre Malmö. I stiftelsen får vi möjlighet att göra satsningar som inte ryms i den vanliga verksamheten, säger Olof Andersson vd för Trianon.

För att bilda stiftelsen och göra den värdeöverföring som detta innebär krävs för MKBs del ett godkännande från Malmö stads kommunfullmäktige samt från MKBs stämma.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev