Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Missnöje med inomhusmiljön

Publicerad: 4 maj 2012, 12:25

Enligt en kommande rapport från Schneider Electrics är var femte anställd är missnöjd med inomhusmiljön på jobbet. Samtidigt tror de ansvariga för inomhusmiljön på fastighetsbolag att endast var tjugonde är missnöjd och att ingen är mycket missnöjd.


Varannan klagar på dålig luft och nästan lika många uttrycker sitt missnöje över att det är för varmt och för högt ljud på arbetsplatserna. Fastighetsförvaltarna tror dock att helt andra saker är viktigare för hyresgästernas anställda. Detta enligt rapporten Inomhusmiljön på svenska arbetsplatser från Schneider Electric. Det framkommer även att buller är fyra gånger vanligare än vad fastighetsförvaltarna tror och dålig belysning är tre gånger så vanligt.

Anledningen till att fastighetsförvaltarna inte känner till problemen, är att få har utvärderat hur de anställda upplever miljön. Fyra av tio har inte gjort någon utvärdering alls.

– Bra företagsledare inser vilket resursslöseri missnöjda medarbetare är. En bra inomhusmiljö leder till friskare och mer effektiva medarbetare, och det finns därmed stora ekonomiska vinster för företagen att göra på att förbättra inomhusmiljön, säger David Nicholl, vd Schneider Electric Sverige.

Fakta om Schneider Electrics rapport ”Inomhusmiljön på svenska arbetsplatser”:

- bygger på två undersökningar genomförda 2011
- 1240 svenskar som arbetar inomhus i kategorierna utbildning, vård & omsorg, kontor, butik och industri har besvarat en enkät om hur de upplever inomhusmiljön på sin arbetsplats
- 100 ansvariga för inomhusmiljön på fastighetsbolag som förvaltar kommersiella fastigheter har intervjuats i telefon om sitt företags prioriteringar och arbete med inomhusmiljön

Redaktionen

Källa: Schneider Electric

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.