Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Metod för att utveckla miljonprogramsområden

Publicerad: 19 April 2012, 10:14

Projektet Möjliga Miljoner undersöker hur miljonprogrammen kan utvecklas till attraktivare bostadsområden.

Projektet Möjliga Miljoner undersöker hur bostadsområden byggda under åren 1965-1974 kan utvecklas till attraktivare bostadsområden utifrån de boendes perspektiv.


Ämnen i artikeln:

Tyréns

Det är ett tvärvetenskapligt forsknings- och utvecklingsprojekt finansierat av Sven Tyréns Stiftelse. Studien berör förbättringar som främst rör bostadsområden och i mindre utsträckning bostäderna. Ett flertal expertintervjuer samt en enkät som besvarades av drygt 3 400 boende i fem utvalda miljonprogramområden har genomförts.

– Det framkom tydligt i undersökningen att många av områdena upplevs ha dåligt rykte av invånarna, vilket såklart inte är bra. Vi ser en tydlig koppling i undersökningen mellan mjuka faktorer såsom rykte och hur nöjda de boende är. Frågor som identitet och rykte hänger delvis samman med den fysiska miljön och dessa frågor är mycket viktiga att ta hänsyn till när man pratar om förbättringar av miljonprogramområden, säger Katarina Majer, uppdragsansvarig för Möjliga Miljoner.

Arbetet med Möjliga Miljoner resulterade i en metod för områdesutveckling av miljonprogramsområden. Arbetet utgår från de boendes önskemål för områdesutveckling samt prioritering av åtgärder för att ge maximal effekt av insatser. Prioriteringen är viktigt dels för att säkerställa att arbetet utgår från de faktorer som har störst betydelse för de boendes nöjdhet och dels för att utvecklingsprojekt ofta har en begränsad budget.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tyréns

Ämnen i artikeln:

Tyréns

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.