Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Mervärden i Malmös nya profilbyggnad

Publicerad: 27 september 2016, 10:00

Jimmy Wäppling och Johanne Guldbergsen odlar olika typer av grönsaker på sin balkong i Greenhouse.

Foto: Sverrir Thór.

MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, invigde torsdagen 8 september sin nya profilfastighet Greenhouse, en 14-våningar hög hållbar och miljövänlig bostadsfastighet i Ekostaden Augustenborg.


Ämnen i artikeln:

MalmöMKBFastighetsmarknaden i Sydsverige

MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, invigde torsdagen 8 september sin nya profilfastighet Greenhouse, en 14-våningar hög hållbar och miljövänlig bostadsfastighet i Ekostaden Augustenborg i Malmö. Första inflytt i huset, som påbörjades i slutet av april 2014, ägde rum redan vid årsskiftet och nu är huset fullt uthyrt.

I sitt invigningstal konstaterade Terje Johansson, vd för MKB, att Greenhouse är morgondagens boende för framtidens stadsbor. Augustenborg var MKB:s första byggprojekt och byggdes under perioden 1948-1952 och i slutet på 1990-talet omvandlade man staden till en ekostadsdel.

Även Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, var med och invigde huset och sade då att Greenhouse Augustenborg är mer än bara att hus.

– Det är ett tydligt exempel på hur man kan jobba med stadsutveckling för att nå både sociala och ekologiska mervärden sade hon.

Fastighetsnytt var på plats när huset invigdes och fick bland annat besöka paret Jimmy Wäppling och Johanne Guldbergsen som har bott i huset sedan i somras och har redan blivit i det närmaste självförsörjande med grönsaker.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News