Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Malmös Stadsbyggnadspris till Wihlborgs

Publicerad: 23 Augusti 2012, 12:16

Media Evolution City

Malmö stads Stadsbyggnadspris 2012 gick till Wihlborgs fastighet Media Evolution City på Dockan. Wihlborgs projektledare Leif Svensson har arbetat tillsammans med arkitektfirman Juul Frost AS från Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

MalmöWihlborgs Fastigheter

– Vi är naturligtvis jätteglada och stolta över utmärkelsen. Huset som inrymmer många företag i mediabranschen, ligger på Dockan och var tidigare en industrihall. Vi har byggt om- och till huset och tillsammans med arkitekterna lyckats skapa en spännande arbetsmiljö för Öresundsregionens mediekluster, säger Wihlborgs vd Anders Jarl, i ett pressmeddelande.

Utdrag ur kommitténs motivering:
”Byggnaden är ett exempel på en partiell ombyggnad där byggherren tillsammans med beställare och arkitekt på ett positivt sätt tagit tillvara den ursprungliga tegelfasaden mot Stora Varvsgatan och tillfört en helt ny skapelse mot gårdssidan och torrdockan. Den nya blir en stark kontrast mot den omgivande bebyggelsen men samtidigt en ny accent som sticker ut och vill annonsera det kreativa och innovativa som pågår innanför skalet.”

Priset delades ut på Stadsbyggandets dag som i år avhölls på Malmö Börshus. I år firar Stadsbyggnadspriset 30-årsjubileum. Totalt har 39 priser delats ut sedan starten 1982. Kommittén för Årets Stadsbyggnadspris hade också nominerat bostadsprojektet Hammars Park med arkitekter Fojab AB och Jais Arkitekter samt MKB Fastighets AB och JM som Byggherre.

Årets Skyltpris gick till Möllans Ost vid Möllevångstorget. Skylttillverkare är Accus Ljusreklam AB i Malmö. Årets Gröna Lans gick till bostadshuset HSB Brf Hilda i Rosengård. Dessutom utdelades ett hedersomnämnande för bostadshuset vid Södra Promenaden 57 med familjen Sevelin-Eliasson som byggherrar och Kristina Orre som arkitekt.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wihlborgs, Malmö stad

Ämnen i artikeln:

MalmöWihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.