fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Malmöbor mest nöjda

Publicerad: 16 augusti 2012, 12:21

73 procent av Malmöborna trivs bra.

Enligt en undersökning som Fastighetsbyrån genomfört trivs 65 procent av svenskarna bra på den ort de bor på. De som bor i de tre storstäderna är mest nöjda och allra nöjdast är de som bor i Malmö. Minst nöjda är de som bor på större orter med omkring 100 000 invånare.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsbyrån

1000 personer har svarat på frågor om boendeorten och flyttbenägenhet. Resultaten visar att 65 procent i hög utsträckning trivs på orten där de bor. 30 procent är varken nöjda eller missnöjda och 5 procent trivs inte alls.

I Malmö är det flest, 73 procent, som trivs bra. Motsvarande siffra för Stockholm är 72 procent och för Göteborg 70 procent. På mindre ort, färre än 95 000 invånare, trivs 62 procent i hög utsträckning. På större ort, över 95 000 invånare, är det lägst andel som trivs bra med 58 procent. Större ort har också störst andel som är missnöjda.

– Det är positivt och något oväntat att se att malmöborna är mest nöjda med sin ort, med tanke på alla negativa skriverier som förekommit. Ibland hör man att stress och höga levnadskostnader ger lägre livskvalitet i storstäderna. Vad som är livskvalitet är givetvis individuellet men undersökningsresultaten visar att det på det stora hela inte stämmer, eller vägs upp av andra fördelar i storstaden, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Stannar på orten för trivsel, vänner och familj
Undersökningen visar också att 59 procent av svenskarna inte tror de kommer flytta från orten inom 5 år och 26 procent tror att de kanske kommer att flytta. Främsta anledning till att man inte kommer flytta är att man trivs på orten, vilket 29 procent anger. Vänner och familj kommer på andra plats med 26 procent. 22 procent stannar främst på orten för att de trivs så bra i sin bostad. Endast 12 procent anger jobbet som främsta anledning till att inte flytta.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsbyrå

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev