söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Louise Richnau Årets kvinnliga förebild

Publicerad: 19 september 2012, 09:03

Louise Richnau. Foto: Leimdörfer.

Utmärkelsen ”Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2012” går till Louise Richnau, senior partner, Leimdörfer. Priset delas ut under kongressen Business Arena på Waterfront.

Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaLeimdörferLouise Richnau

Utmärkelsen ”Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2012” går till Louise Richnau, senior partner, Leimdörfer. Priset delas ut under kongressen Business Arena på Waterfront.

Det känns överraskande eftersom priset tidigare gått till mer ”publika” personer, men självklart hedrande och väldigt roligt! Jag är en lagspelare så det är ett gott betyg för såväl Leimdörfer som för mig personligen, säger Louise Richnau.

Juryns motivering:

”Louise Richnau är en mycket välrespekterad näringslivsprofil som genom sin höga ambitionsnivå, ingående kunskap och utmärkta kontaktnät uppnått en ledande ställning när det gäller fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Hon har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har under de senaste åren med stor affärsmässighet drivit igenom flertalet komplicerade uppgörelser i miljardklassen. Louise Richnau agerar med hög etik och är en förebild som ledare genom sin skickliga förmåga att engagera och motivera sina medarbetare.”

Bakgrund: Louise Richnau har varit verksam på Leimdörfer sedan 2002. Hon arbetar med fastighetstransaktioner och fastighetsrelaterad corporate finance. Tidigare har Louise Richnau arbetat som affärsutvecklingschef på Drott Riks, och dessförinnan med affärsutveckling på Första, Andra och Tredje AP-fondernas fondstyrelser. Hon är civilingenjör med examen i bygg- och fastighetsekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan samt diplomerad finansanalytiker (CEFA) från Handelshögskolan i Stockholm.

– Fastighetsbranschen upplevs fortfarande som mansdominerad och det är därför viktigt att beskriva för omvärlden, inte minst för potentiella medarbetare, att det finns många, mycket framgångsrika kvinnor i branschen. Här fyller Årets kvinnliga förebild en viktig roll,säger Christer Jansson, vd Fastighetsägarna Stockholm.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsägarna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev