Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Långsiktig nytta med nya perspektiv

Publicerad: 13 februari 2013, 08:01

John Lydholm byter vd-post på Strategisk Arkitektur mot chef för affärsutveckling på LINK. Själv kommer han inte från arkitektbranschen från början, och att värva kompetenser utifrån tror han är nyttigt ur ett långsiktigt perspektiv.


Ämnen i artikeln:

LINK Arkitektur

LINK arkitektur har rekryterat John Lydholm till den nya rollen som nordenchef för affärsutveckling. Han är ekonom i botten och har under sin karriär bland annat varit europeisk marknadschef på Swedish Match och vd för textil- och designföretaget Linum. När han tillträdde som vd på Strategisk Arkitektur 2009 kom han utifrån branschen, något han sett flera bolag göra på senare år och han tycker att Link i visar allvar med sin satsning på norden med skapandet av den nya rollen som affärsutvecklare.

– Jag har varit i ett antal vitt skilda branscher innan Strategisk Arkitektur men alltid arbetat med affärsutvecklingsfokus. Arkitekturbranschen är en fragmenterad och liten bransch. Det finns många bra arkitekter som har skapat fina arkitektkontor men som i alla mindre världar där alla har samma utbildning och samma fokus glömmer man kanske bort sin egen affär, när man ägnar sig helhjärtat åt kundens projekt.  Jag tror det bara är av nytta för branschen på lång sikt att det kommer kompetens utifrån,, säger John Lydholm.

Han tycker dock att det är viktigt att poängtera att det inte finns någon motsättning i att folk kommer utifrån och tittar på det kommersiella och affärsutveckling ur ett större perspektiv utan att det i sin tur kommer stärka den operativa produkten, i det här fallet arkitekturen.

– Att ha en klar idé om hur företaget ska utvecklas kommer också att stärka produkten. När det långsiktiga affärsmässiga sitter ges förutsättningar för ännu starkare arkitektur och med det ännu nöjdare kunder, säger John Lydholm.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

LINK Arkitektur

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.