Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

KTH får hållbarhets-pris

Publicerad: 22 juni 2015, 06:30

Foto: Akademiska Hus.

KTH har vunnit det internationella hållbarhetspriset International Sustainable Campus Network Award för sin nya campusplan som tagits fram i samarbete med Akademiska Hus.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Campusplanen har tagits fram i syfte att ange ramar och peka ut riktningen för den fortsatta utvecklingen av KTH Campus. Målet är att skapa ett levande och hållbart campus som kännetecknas av mångfald, fortsatt inflyttning av nya verksamheter och ökat internationellt utbyte. Den är också en del av ett större projekt att stärka integrationen av hållbarhetsfrågor i högskolans undervisning och forskning.

– Campusplanen visar hur vi på KTH samarbetar med vår fastighetsägare Akademiska Hus för att utforma strategiska verktyg för att utveckla ett hållbart campus samtidigt som vi integrerar hållbarhet i utbildning och forskning, säger Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling och professor i miljöstrategisk analys vid KTH.

I motiveringen kan man bland att läsa att campusplanen är ”ett enastående exempel på en utmärkt genomförd hållbar campusplanering där gestaltning och ledning är integrerade, och som exemplifierar de principer som International Sustainable Campus Network förespråkar”.

– Priset är ett viktigt erkännande av vårt gemensamma arbete. Ett hållbart campus stärker också Stockholms attraktivitet som universitetshuvudstad och kunskapsregion, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Prisutdelning av International Sustainable Campus Network (ISCN) Award skedde i Hongkong i helgen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.