Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Kostnader för naturskador på 4 miljarder sedan 2015 – minst

Publicerad: 29 oktober 2021, 14:27

Kraftig blåst som fick ett tak på ett fyravåningshus i Gottsunda i Uppsala att rasa. En av över 55 000 stormskador de senaste sju åren.

Foto: Staffan Claesson / TT

Svenska försäkringsbolag kan i dag verifiera minst 4 miljarder kronor i skadekostnader för naturskador som stormar, översvämningar ras, skred och erosion de senaste sju åren. Men mörkertalet är stort då den traditionella försäkringsbranschens statistik långt ifrån fångar upp alla samhällskostnader kopplade till naturskador i klimatförändringarnas spår.


Ämnen i artikeln:

KlimatanpassningKlimatarbetet i fokus

Under åren 2015–2020  inträffade drygt 80 000 naturskador i Sverige och det totala skadebeloppet hos svenska sakförsäkringsbolag uppgick då till drygt 3,5 miljarder kronor. Det framgår av ny statistik om

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.