tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Kommunens besvikelse – dyr skyddsvall svämmade över

Publicerad: 24 januari 2023, 15:27

Genrebild: Getty Images

Eksjö kommuns satsning mot extremväder, en skyddsvall som kostade nästan en miljon kronor, blev en dyr flopp. Det rapporterar Smålands-Tidningen.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Förra veckan fylldes området runt Ingatorpssjön med vatten. Detta trots att kommunen både hade höjt upp gång- och cykelvägen som tidigare varit hårt drabbad vid skyfall och byggt en skyddsvall vid sjön för en kostnad motsvarande 869 000 kronor.

– Men den har uppenbarligen inte fyllt sin funktion, säger Mikael Wärnbring, samhällsbyggnadschef på Eksjö kommun, till Smålands-Tidningen.

Läs även: Fastighetsägarnas kostnadssmäll i extremvädret

Skälet uppges vara att det runnit ut jordpartiklar i vattnet på ett ställe. En utförligare utredning med den ansvarige byggentreprenören kommer att göras så snart vattnet runnit bort. Det är fortfarande oklart huruvida det handlar om en felberäkning i konstruktionen, bristfälliga ledningar eller annat.

– Den har inte haft en full funktion, men vi har, såvitt jag vet, inte haft några problem med översvämningar på privata tomter i området. Så den har ändå varit en del i arbetet att skydda mot översvämning. Sen har den inte fungerat som det är tänkt, säger Wärnbring till Smålands-Tidningen.

Läs även: Varning för översvämningar runt om i landet: ”Risk att bostäder drabbas”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev