Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Hållbarhet

Klövern bland Europas mest aktiva köpare

Publicerad: 8 Augusti 2012, 11:52

Folksams köp av Kungsbrohuset ett av årets större köp i Europa.

Klövern är bland de mest aktiva aktörerna på fastighetsmarknaden under första halvåret, i Europa.


Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Klövern är bland de mest aktiva aktörerna på fastighetsmarknaden under första halvåret, i Europa. Det framgår av analysföretaget Real Capital Analytics rapport Europe Capital Trends för det första halvåret. Folksams köp av Kungsbrohuset var den 16:e största transaktionen.

Klövern har varit mycket aktiv på transaktionsmarknaden och har enligt Real Capital Analytics data köpt fastigheter för 792 miljoner euro, motsvarande 6,6 miljarder kronor enligt Riksbankens aktuella växelkurs, under det första halvåret. Då ska man ha i åtanke att den svenska kronans växelkurs gentemot euron är för närvarande ovanligt låg vilket innebär att beloppet i svenska kronor sannolikt är högre.

Därmed hamnar det Nyköpingsbaserade bolaget på 14:e plats på RCA:s lista över de 20 största aktörerna under första halvåret. På listan återfinns även Tredje AP-fonden som i februari deltog i en av tyska Patricia Immobilen ledd investering i tyska fastigheter. Hela affären gick på ungefär 1,4 miljarder euro vilket föranleder Tredje AP-fondens femte plats på listan trots att fonden endast investerade 150 miljoner euro.

De 15 största köparna i Europa första halvåret 2012:

Källa: Real Capital Analytics

Noterbart är att Länsförsäkringar AB hamnar på 16:e plats på listan över de största säljarna av fastigheter. Bolaget har sålt fastigheter för 725 miljoner euro under det första halvåret 2012. På 16:e plats på listan över de största transaktionerna återfinns sedan Folksams köp av Kungsbrohuset för 2,1 miljarder kronor.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Klövern Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.