Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Kista One byter till bergvärme

Publicerad: 30 augusti 2013, 11:34

Areim har ingått avtal med Eco2 Energy som kommer att leverera grön värme och kyla baserat på geoenergi. Bytet är en del i strävan för att kunna uppnå miljöcertifiering enligt LEED


Ämnen i artikeln:

Areim

Areim har ingått avtal med Eco2 Energy som kommer att leverera grön värme och kyla baserat på geoenergi. Bytet är en del i strävan för att kunna uppnå miljöcertifiering enligt LEED.

Fastigheten utgörs av cirka 41 000 kvadratmeter och kommer inte bara att göra en miljövinst utan även stora besparingar. Tiffany Strand, Associate på Areim säger att företaget ständigt arbetar mot att hitta förnyelsebara energiformer för våra fastigheter, gärna lokalt producerade, och ser flera fördelar med att satsa på en grön profil.
– Det finns flera fördelar med att ha en grön profil på en fastighet. För Areim är det viktigt att få vara med och bidra till en minskad miljöpåverkan så långt vi kan. En grönare fastighet är också mer kommersiellt konkurrenskraftig på en marknad där effektiva och miljöinriktade energilösningar allt oftare efterfrågas av hyresgäster. Dessutom minskar man kostnaderna för energi för såväl hyresgäster som för oss, säger Tiffany Strand.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Areim

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.