Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Insamlingen för Ukraina över miljarden - Akelius: ”Är egentligen för känsligt för sånt här”

Publicerad: 25 mars 2022, 15:47

Roger Akelius.

Foto: Emelie Asplund

På fredagen passerade insamlingen till UNHCR och Unicef till förmån för Ukraina, tillsammans med Akelius foundation, miljardvallen.


Ämnen i artikeln:

Roger AkeliusKriget i Ukraina

– Det visar att det fortfarande finns humana människor. Jag är egentligen för känslig för att hålla på med sånt här. Jag känner en tung gråt inombords över att veta att flera tusen barn, gravida och pensionärer nu misshandlas till döds. Tusentals splittrade familjer där barnen aldrig kommer att få se sina pappor igen, säger Roger Akelius till Dagens Industri.  

Läs även: ”Kan helt stoppa planerade byggprojekt” - här är materialen som påverkas av kriget 

Insamlingen, som Akelius Foundation dubblar, slår alla tidigare insamlingsrekord både för UNHCR och Unicef. Kampanjen för Ukraina är enligt Roger Akelius sannolikt också den där flest svenska företag varit delaktiga. 

Dubblingen från Akelius Foundation fortsätter månaden ut. Roger Akelius säger att det finns stor chans att man den kommande veckan kommer att samla in ytterligare 100 miljoner kronor, och därmed nå totalt 1,2 miljarder kronor. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.