Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ikea bygger stor mötesplats i utsatt område och anställer lokalt – ”Vill vara en positiv kraft”

Publicerad: 3 juni 2022, 06:36

Totalt har drygt 50 personer som tidigare stod långt ifrån arbetsmarknaden fått anställning genom Ikea Helsingborg. En av dem är Shaimaa Abdou, som lagar maten på DM i Drottninghög. Hon anställdes av Sara Sellerfors, projektledare på Ikea.

Foto: Ikea

Den här veckan invigdes stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg. Bland annat har Ikea byggt en ny stor marknadsplats i miljonprogramsområdet Drottninghög.
”Vi vill undersöka om Ikea kan ta en mer aktiv roll i stadsbyggnaden”, säger Sara Sellerfors, projektledare på Ikea som anställt invånare från området i projektet.


Ämnen i artikeln:

IkeaHelsingborgHelsingborgshemSocial hållbarhet

På ett stort fält i Drottninghög har Ikea, inom ramen för det nybildade bolaget DM och tillsammans med Helsingborgs stad, byggt en 7000 kvadratmeter stor mötesplats med både kök, trädgård

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.