torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Hållbarhet

Högt betyg för Fabeges gröna aktie

Publicerad: 14 januari 2021, 14:02

Fabeges hållbarhetschef Mia Häggström Foto: Fabege.

Fabege har låtit Cicero certifiera aktien ur ett hållbarhetsperspektiv. Utvärderingen visar bland annat att 95 procent av intäkterna och investeringarna är gröna.

Ämnen i artikeln:

Fabege

Oskar von Bahr

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se


Det framgår av ett pressmeddelande från Fabege, som är det tredje bolaget i Sverige att certifiera aktien efter K2A och Platzer.

Läs även: Fabege först med 100 procent grön finansiering

Cicero utvärderar hur grönt ett bolag är genom att titta på tre parametrar. Hur stor andel av intäkterna som är gröna, hur stor del av investeringar som är gröna, samt en utvärdering av bolagets styrning inom hållbarhet.

Resultatet visar att 95 procent av Fabeges intäkter och investeringar 2020 klassats som gröna. När det gäller styrning inom hållbarhet tilldelas Fabege betyget excellent. Enligt Ciceros bedömning har Fabege en omfattande hållbarhetsstrategi med ambitiösa klimatmål, skriver Fabege i pressmeddelandet.

Läs även: Stort projekt i Stockholm tar nytt kliv när Fabege får markanvisning i Söderort

”Resultatet visar att det är uppenbart lönsamt att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt. Vi vill bidra positivt till en långsiktigt hållbar utveckling av Stockholmsregionen och Fabege har högt uppsatta mål för att framtidssäkra både fastigheter och kunderbjudanden, säger Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege, i en presskommentar.

I november 2020 rankades Fabege som global ledare inom sektorn kontor bland börsnoterade fastighetsbolag i GRESB:s (Global Real Estate Sustainability Benchmark) årliga utvärdering av fastighetssektorn ur ett hållbarhetsperspektiv. Och i december uppnåddes målet 100 procent grön finansiering.

Några av Fabeges hållbarhetsmål:

Klimatneutral förvaltning (scope 1 och 2) år 2030

Indirekta utsläpp (scope 3) ska halveras till år 2030

Miljöcertifiering av hela fastighetsportföljen 100 % (idag 100%)

Grön finansiering ska vara 100 % (idag 100%)

Genomsnittlig energiförbrukning ska 2023 uppgå till i genomsnitt max 77 kWh/kvm, (idag 81 kWh/kvm)

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev