Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Helsingborgshem växlar upp klimatarbetet - investerar 30 miljoner i nya solceller

Publicerad: 26 augusti 2022, 09:40

På Nedre Holländaregatan 24–28 i Helsingborg finns en av Helsingborgshems befintliga solcellsanläggningar. Foto: Helsingborgshem

Helsingborgshem femdubblar utbyggnaden av solceller på sina fastigheter och tillför 10 000 kvm solceller på sina tak runt om i staden.

Ämnen i artikeln:

SvepetHelsingborgshem

R


Med start nästa år och tre år framåt kommer allmännyttiga Helsingborgshem att sätta upp 10 000 kvadratmeter solceller på fastigheter som bolaget äger. Satsningen motsvarar en investering på 30 miljoner kronor och en femdubbling av utbyggnaden. Det skriver Helsingborgshem i ett pressmeddelande.

Läs mer: Ukrainakrisen kan ge snabbspår för solceller - EU föreslår tvingande regler

Läs mer: Klimatet prio ett för fastighetsbolagens hållbarhetschefer under 2022  

Bakgrunden är enligt bolaget att samhällets elbehov förväntas öka till följd av bland annat laddning av elfordon, elkrävande företagsetableringar och elektrifiering av industrin.

– Helsingborgshem har ytor att sätta solceller på och utbyggnaden är ett led i vår nya energistrategi. Vi ser också en affärsmässig nytta för Helsingborgshem. Nästa steg är att göra en upphandling och bestämma på vilka tak och fastigheter solcellerna ska placeras, säger Johan Clementz, teknik- och energiutvecklingschef på Helsingborgshem, i en kommentar.

Helsingborgshem har i dag totalt cirka 4 000 m2 solceller på 39 solcellanläggningar.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev