Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Här täcks det danska taket med solpanel

Publicerad: 4 juni 2020, 14:07

Totalt beräknas solcellerna sedan producera omkring 300 000 KWh energi årligen.

Foto: Logicenters

Logistikfastighetsaktören Logicenters utökar sitt innehav av solpaneler. Nu ska bolaget tillsammans med hyresgästen Bring i Danmark utrusta en fastighet med en 1 950 kvadratmeter stor solcellsanläggning på taket.


Ämnen i artikeln:

LogicentersDanmark

Det är en ny crossdockanläggning som Logicenters byggt i Ventrupparken 4 i Greve utanför Köpenhamn vars tak nu ska kläs med solpaneler. 

Totalt kommer solcellerna att täcka en takyta på 1 950 kvadratmeter och beräknas kunna generera omkring 300 000 KWh energi årligen.

Logicenters satsar just nu hårt på att energieffektivisera sitt bestånd. Bolaget ligger bakom det som ska bli Nordens största solcellsanläggning när en logistikfastigheten som Speed Group hyr i Viared utanför Borås får en solcellsanläggningen på hela 60 000 kvadratmeter. I Borås beräknas solcellerna kunna producera 4GWh elektricitet, vilket motsvarar 800 villors elförbrukning.

Läs även: Logicenters vill inte vänta – bygger på spekulation 

I jämförelse med Borås-anläggningen är satsningen i Danmark liten, men Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters, säger i ett pressmeddelande att han är mycket stolt över att ha fått med hyresgästen Bring med på hållbarhetståget.

”Klimatinvesteringar är en oerhört viktig aspekt för oss och vi strävar alltid efter att vårt hållbarhetsarbete ska ligga i framkant. Därför är vi stolta över att nu installera en stor solcellsanläggning på vår fastighet i Greve. Vi är även glada över att Bring i Danmark delar våra hållbarhetsambitioner och vi ser fram emot att göra denna satsning tillsammans”, säger han i ett pressmeddelande.

Sänker energikostnaderna med en tredjedel

Under förra året anslöt sig Logicenters genom NREP till RE100, en global koalition med syftet att driva en grön omställning. Samtidigt genomfördes även energibesiktningar av ett tiotal av Logicenters fastigheter, där resultatet visade på stor besparingspotential. Genom att effektivisera energiförbrukningen i fastigheterna skulle energikostnaderna kunna sänkas med upp till en tredjedel.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

LogicentersDanmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.